FEB 11 2014

Xbox One vs Playstation 4

Uncategorized

Förra generationens konsolkrig mellan Microsoft och Sony vanns som bekant av Nintendo, vars Wii sålde bättre än både XBox 360 och Playstation 3, vilket många så kallade riktiga gamers vägrar att acceptera, då Wii:n riktade sig till casuals. Vad gäller PS3 och XBox 360 var det i stort sett dött lopp, och båda sålde strax över 80 miljoner exemplar; XBox 360 sålde mer i USA, medan PS3 sålde bättre i Europa och Japan. Nu är det så dags för Sony och Microsoft att återigen mäta sina krafter, och än så länge ser det ut som Sony har ett relativt stort övertag.

Vad gäller priset så ligger det på 499 dollar och euro för XBox One och 399 dollar/euro för PS4. Exakt prisskillnad i Sverige är inte klar, men den kommer definitivt att vara märkbar. Problemet med att jämföra här är att Kinect ingår i priset för XBox One. Huruvida det är bra eller dåligt återstår att se; är man inte intresserad av vad Kinect erbjuder, eller om inga spel kommer att använda sig av den så är det ju att kasta pengar i sjön. Dessutom så är PS4 hårdvarumässigt överlägsen, vilket innebär att PS4-spel kommer att ha bättre upplösning.

Microsoft har också lyckats reta upp spelare världen över genom att börja med att hävda att XBox One alltid måste vara uppkopplad mot nätet, och samtidigt begränsa hur man kan använda sina spel, exempelvis vad gäller att sälja dem i andra hand. Man har sedan dess backat på båda punkter, men skadan är redan gjord. Än så länge ser det definitivt ut som fördel Sony för den här generationens spelkonsoler.

Redaktionen

Omröstning: Vilket är det bästa sportspelet?
FIFA
NHL
NBA
Tiger Woods PGA
Madden
Något annat

Nyhetsbrev

Få spelfreaks nyhetsbrev som kommer varje vecka! Bevakning av spelvärlden, heta tips, nyheter om de allra hetaste spelen och mycket mer.

Mailadress