MAR 09 2013

Vår MMORPG-favorit: World of Warcraft

Äventyr

World of Warcraft är världens överlägset mest framgångsrika MMORPG med över tio miljoner betalande spelare. Till skillnad från många andra MMORPG så lockar inte World of Warcraft med den mest moderna och realistiska grafiken, utan satsar i stället på en enklare still, lite liknande tecknade serier eller filmer. Det gör att det är möjligt att få en god spelupplevelse även med lite äldre datorer. Dessutom är det ju inget som säger att fotorealistisk grafik är bättre än en ”cartoony” stil; om så vore fallet vore det ju meningslöst att titta på animerad film.

World of Warcraft är i grunden ett vanligt fantasyspel; med flera av de raser och yrken som man kan förvänta sig. Två sorters alver, dvärgar, människor, orcer, troll, magiker, krigare, tjuvar och så vidare. Historien i spelet är också ganska typisk fantasy, om än komplicerad och med en del originella drag. Gamla gudar, drakar, en ond odöd härskare, en galen drake som vill förinta världen och så vidare. Detta är en del av World of Warcrafts styrka; det tar många element som är lätt igenkännliga och blandar dem. Det är tillräckligt bekant för att du lätt ska komma in i det, samtidigt som det finns överraskningar att upptäcka.

World of Warcraft är nu inne på sin fjärde expansion, som utspelar sig på en nyupptäckt inspirerad av östasien. De stora nyheterna den här gången är en ny spelbar ras (Pandaren, en sorts talande pandor) och en ny klass (munk, som kan vara både tank, helare och DPS).

Redaktionen

Omröstning: Vilket är det bästa sportspelet?
FIFA
NHL
NBA
Tiger Woods PGA
Madden
Något annat

Nyhetsbrev

Få spelfreaks nyhetsbrev som kommer varje vecka! Bevakning av spelvärlden, heta tips, nyheter om de allra hetaste spelen och mycket mer.

Mailadress