APR 04 2013

Tiger Woods PGA Tour-serien

Sport

En gång i tiden var golf en sport majoriteten av Svenska folket skrattade åt, och kallade moderatbandy. Men så hände Tiger Woods, och nästan över en natt förändrades allting. Golf blev populärt på riktigt, vilket hjälptes av att Svenska golfare (främst Annika Sörenstam) gjorde succé i USA. Under senare år har Tiger Woods framgångar på golfbanan inte varit lika överväldigande, och störst rubriker har i stället hans privatliv orsakat. Och med tanke på Tiger Woods enorma popularitet var det förstås bara en tidsfråga innan det första golfspelet med hans namn på omslaget skulle dyka up.

Detta skedde så 1998, då Tiger Woods PGA Tour 99 släpptes. Serien har sedan fortsatt, med ett nytt spel per år fram till nutid. De kanske inte har varit storsäljare, men har definitivt sålt bra för att vara baserade på golf, och inte någon mer populär sport. Och namnet är, numera, mest en tradition. Omslagen pryds inte bara av Tiger Woods, och du kan välja att spela som en mängd andra golfare om så önskas.

Tiger Woods PGA Tour är också rätt speciellt vad gäller sportsimulatorer. Där ishockey och fotbollsspel mest handlar om små förbättringar, så kan skillnaden mellan de olika Tiger Woods PGA Tour-spelen vara rätt så stor. Det är givetvis både en för- och en nackdel. En nackdel då man inte kan vara helt säker på vad man får, och en fördel då varje nytt spel (oftast) lyckas kännas fräscht. Det senaste spelet i serien är Tiger Woods PGA Tour 14, som kom ut i dagarna. I spelet finns ett antal legendariska golfspelare representerade, som ”finalmotståndare” i en resa genom golfens historia. Definitivt ett spännande grepp, som gärna får provas i även andra sportspel.

Hela serien Tiger Woods PGA Tour får 3 poäng från oss på redaktionen.

Redaktionen

Omröstning: Vilket är det bästa sportspelet?
FIFA
NHL
NBA
Tiger Woods PGA
Madden
Något annat

Nyhetsbrev

Få spelfreaks nyhetsbrev som kommer varje vecka! Bevakning av spelvärlden, heta tips, nyheter om de allra hetaste spelen och mycket mer.

Mailadress