JAN 25 2013

The Elder Scrolls V: Skyrim

Äventyr

Det första spelet i Elder Scrolls-serien, Elder Scrolls: Arena, kom 1994 och var ett ganska klassiskt datorrollspel. Men i och med del 2, The Elder Scrolls II: Daggerfall ändrades premisserna till den i dag välkända. I stället för att fokusera på att döda monster, utföra olika uppdrag och så vidare, så var idén att spelaren mer skulle göra vad hon ville. Elder Scroll-spelen fokuserar på att uppmuntra spelarna att utforska världen, och vara nyfikna. I stället för att försöka ta sig från A till B så snabbt som möjligt, så är tanken att spelarna kan göra lite vad de vill. Premissen känns igen lite från klassiska rollspel, sådana som utfördes med penna och papper; om man ville göra något annorlunda så fick spelledaren improvisera så gott det gick. Fokus i Elder Scrolls är att skapa en miljö där spelaren kan vara vem hon vill och göra vad hon vill.

Skyrim är den femte (numrerade) delen i serien, och börjar med att spelaren just ska avrättas, vilket givetvis är en bra start på vilket spel som helst. Lyckligtvis ingriper en drake, så att spelet blir längre än fem minuter långt. Skyrim utspelar sig tvåhundra år efter föregångaren, och innehåller allt det som gjort serien till en framgång. Spelets handling innehåller allt det som ett bra rollspel ska ha, såsom ett inbördeskrig, profetior, och en drake som vill äta upp världen. Att Max von Sydow är en av röstskådespelarna är också något som talar till spelets fördel.

Redaktionen

Omröstning: Vilket är det bästa sportspelet?
FIFA
NHL
NBA
Tiger Woods PGA
Madden
Något annat

Nyhetsbrev

Få spelfreaks nyhetsbrev som kommer varje vecka! Bevakning av spelvärlden, heta tips, nyheter om de allra hetaste spelen och mycket mer.

Mailadress