APR 15 2013

Recension av NHL 13

Sport

Det 22:a spelet i NHL-serien. Det första spelet kom redan 1991, och de förändringar som skett sedan dess är naturligtvis enorma. Men det har mestadels handlat om en organisk utveckling, och NHL 13 är på många sätt rätt likt NHL 12. Rent ytligt kommer man att känna igen sig. Men det har skett ett stort antal förändringar under ytan, som gör att man kommer att behöva lära om en hel del. Till stor del handlar det om att försöka göra spelupplevelsen mer realistisk, med bland annat förbättrad AI för ens med- och motspelare.

Denna ökade realism gör att NHL 13 är svårare än NHL 12 att spela. Detta kommer säkerligen att tilltala mer hardcorespelare, medan den som är lite mer casual kanske kan bli frustrerad. Men i sanningens namn handlar det mycket om att ändra en del inlärt beteende. Den som inte spelat något av de tidigare spelen i serien, och och inte har några förutfattade meningar, så är det antagligen inte svårare att komma in i än tidigare spel.

NHL 13 innehåller sju olika proffsligor, däribland då givetvis NHL och Svenska Elitserien. För den som är intresserad av sportspel, och då speciellt ishockey, så är NHL 13 ett gediget spel, som bygger vidare på ett koncept som visat sig framgångsrikt i över 20 år. Grafiken, speciellt vad gäller animation, är av absoluta toppklass, och ljudet ligger inte heller det långt efter. NHL 13 är antagligen så nära ishockey man kan komma utan att snöra på sig ett par skridskor.

NHL 13 får 4 poäng från oss på redaktionen.

 

Redaktionen

Omröstning: Vilket är det bästa sportspelet?
FIFA
NHL
NBA
Tiger Woods PGA
Madden
Något annat

Nyhetsbrev

Få spelfreaks nyhetsbrev som kommer varje vecka! Bevakning av spelvärlden, heta tips, nyheter om de allra hetaste spelen och mycket mer.

Mailadress