JAN 06 2013

Minecraft – en lika gigantisk som otippad succé

Äventyr

Minecraft är ett Svenskt spel som funnits sedan 2009, då som Alpha-version. trots att spelet inte släpptes i en “färdig” version förrän hösten 2011 hade det redan fått mycket uppmärksamhet, och många hängivna spelare. Spelet är väldigt öppet, och går i stort sett ut på att samla upp material för att bygga med. Grafiken är fyrkantig, och påminner inte så lite om lego. Med tanke på hur avancerade dagens spel är, vad gäller grafik, så skulle man kunna tro att Minecraft var dömt att misslyckas. Men av någon anledning finns det många som tycker att spelupplevelse är viktigare än polerad grafik.

Den öppna värld och de möjligheter som finns att bygga i stort sett vad som helst har lett till att många har gjort just det. På YouTube finns en mängd videor som visar upp skapelser inspirerade av all mellan himmel och jord. verkliga platser, filmer, böcker och mycket annat. Minecraft är helt enkelt ett spel som låter spelarens fantasi flöda. De möjligheter som finns att skapa olika saker kan verka nästan obegränsade.

Om någon undrar var själva spelmomentet kommer in – att bygga är ju inte direkt att spela – så är det bara att vänta på att natten ska falla på. Då kommer nämligen monstren fram, som inte är direkt vänligt inställda. För den som tycker att detta bara förtar glädjen med Minecraft, så finns det dock möjlighet att spela i ”creative mode”, där du slipper sådana störningsmoment. Spelet utvecklas också kontinuerligt, med oregelbundna uppdateringar.

Redaktionen

Omröstning: Vilket är det bästa sportspelet?
FIFA
NHL
NBA
Tiger Woods PGA
Madden
Något annat

Nyhetsbrev

Få spelfreaks nyhetsbrev som kommer varje vecka! Bevakning av spelvärlden, heta tips, nyheter om de allra hetaste spelen och mycket mer.

Mailadress