MAR 26 2013

Grand Theft Auto-serien

Action

Moralpaniker är något som går i vågor. Ibland är det serier som förvandlar barn till galna massmördare, vid andra tillfällen videofilmer. Datorspel var en av de saker som var orsak till världens lidande under 1980-talet. Av någon underlig anledning så är det när en företeelse är ny som rädslan för det är som värst, men efter 10-15 år så har alla vant sig. Det kan hjälpa till att förklara varför det, trots allt, inte har blivit mer väsen om Grand Theft Auto-serien. För spelet var, och är ju allt det där som datorspel brukade beskyllas för att vara. Och tack vare det har det också blivit en storsäljare.

Grand Theft Auto-serien såg dagens ljus 1997, och var rätt rakt på sak: du är ett så kallat kriminellt element som gör kriminella saker. Spelen har sedan efter hand blivit mer avancerade, och fått mer djup, även om man fortfarande inte spelar några änglar. Det är mest så att man har fått lite mer motivation för sitt omoraliska handlande. GTA är dock också mycket öppna spel, där man kan göra lite vad man vill.

Grand Theft Auto V är, eller snarare kommer att bli, det senaste spelet i serien. Det är planerat att släppas under hösten 2013, och innehåller vissa förändringar, som dock inte behöver vara till det sämre. Rockstar har, som vanligt, varit rätt snåla med att avslöja detaljer. Men vad som är känt är att spelet kommer att ha tre olika huvudpersoner (alla brottslingar), vars olika historier kommer att vävas samman till en helhet. En intressant idé, som förhoppningsvis matchas av ett lika intressant utförande.

Kika på Rockstars hemsida, de lägger kontinuerligt ut smakprov på spelet.

Vi på redaktionen tror att GTA V kommer att få 5 poäng, när det väl släpps.

Redaktionen

Omröstning: Vilket är det bästa sportspelet?
FIFA
NHL
NBA
Tiger Woods PGA
Madden
Något annat

Nyhetsbrev

Få spelfreaks nyhetsbrev som kommer varje vecka! Bevakning av spelvärlden, heta tips, nyheter om de allra hetaste spelen och mycket mer.

Mailadress