JAN 16 2014

Första intryck av TERA Rising

Uncategorized

TERA Rising (tidigare TERA Online) är ett koreanskt MMORPG, som sedan februari 2013 är gratis att spela i Europa, men med en ”freemium”-modell. Freemium är något som vi i allmänhet tycker är lite tveksamt, och vad gäller TERA så är det lite av ett gränsfall. Utan freemium kan man fortfarande spela allting som finns tillgängligt i spelet, men med freemium kan man få lite billigare priser och fler drops i dungeons. Än så länge har vi dock inte kommit så långt i spelet att vi märkt någon skillnad, och den här recensionen är ett mycket tidigt första intryck.

Grafiken är rätt så snygg, i ganska så typisk koreansk stil. Om man gillar det eller inte är mycket individuellt, men TERA håller sig generellt lite över snittet. Man har sju raser att välja mellan, från de extremgulliga Elin till Baraka, en ras av jättar. De flesta av dem ser dock rätt ”slickade” ut, och inga är direkt fula, som orcer eller troll i World of Warcraft.

Vad gäller spelsystemet så skiljer det sig en del från World of Warcraft och de flesta andra västerländska MMORPG. Det känns än så länge som antalet förmågor man behöver använda sig av är lägre. Skälet till det är att spelet är mer arkadlikt: man klickar inte på den eller det man vill anfalla, i stället ”siktar” man, vilket känns rätt ovant till en början, men man vänjer sig snabbt. Det är denna aspekt som verkar mest intressant i TERA, och gör det till ett väldigt actionfyllt MMORPG. Hur bra detta funkar på högre nivåer, eller med sämre latency, återstår att se.

Redaktionen

Omröstning: Vilket är det bästa sportspelet?
FIFA
NHL
NBA
Tiger Woods PGA
Madden
Något annat

Nyhetsbrev

Få spelfreaks nyhetsbrev som kommer varje vecka! Bevakning av spelvärlden, heta tips, nyheter om de allra hetaste spelen och mycket mer.

Mailadress