MAR 17 2013

Recension av FIFA 13

Sport

Det första FIFA-spelet, FIFA International Soccer, kom 1993 av var en omedelbar succé. Det har sedan följts av ett nytt spel varje år, och nu är vi så framme vid FIFA 13. Med så många spel kan man givetvis inte förvänta sig att varje spel ska vara en revolution. Utvecklingen har därför snarare följt med tekniken. Det handlar om gradvisa förändringar och förbättringar, som sällan är revolutionerande, men som i slutändan gör att spelkänslan – oftast – förbättras mellan varje generation. FIFA 13 är på det viset inget undantag. Inga stora revolutioner, men gedigna förbättringar överlag, vad gäller AI, spelkontroller och realism. Dessutom naturligtvis fler fotbollsarenor, lag och så vidare.

FIFA 13 visar dock på ett av de problem som kan uppstå ju längre en spelserie varar. Man måste ju behålla de gamla spelarna, de som gillade de tidigare spelen i serien. Samtidigt så ska spelet helst också vara tillgängligt för alla, så att man kan locka nya spelare. FIFA 13 är kanske inte direkt svårt att komma in i, men det stora antalet funktioner och möjligheter som finns kan kännas överväldigande. Det kan ta lite tid och energi att komma in i spelet som nykomling. Dessutom behöver man inte utnyttja allt som finns där, career mode är till exempel överkurs. Och när man väl kommer in i det hela, så är FIFA 13 ett av de bästa fotbollsspelen man kan spela. I alla fall i ett år, tills FIFA 14 kommer, och förhoppningsvis fortsätter den positiva trenden.

FIFA 13 får 3 poäng av oss på redaktionen.

Redaktionen

Omröstning: Vilket är det bästa sportspelet?
FIFA
NHL
NBA
Tiger Woods PGA
Madden
Något annat

Nyhetsbrev

Få spelfreaks nyhetsbrev som kommer varje vecka! Bevakning av spelvärlden, heta tips, nyheter om de allra hetaste spelen och mycket mer.

Mailadress