JAN 15 2013

Call of Duty (CoD)-serien

Action

Call of Duty är en serie krigsspel, som tog sin början 2003. De tre första spelen i serien utspelar sig under första världskriget, och återskapar olika kampanjer därifrån. Slaget om Stalingrad, Normandie, Berlin och mycket annat återskapas, med god känsla för detaljer. I och med det fjärde spelet i serien togs en annan inriktning. Call of Duty 4: Modern Warfare utspelar sig i modern tid, och de två efterföljarna har fått namnet Call of Duty: Modern Warfare 2 och 3. Modern Warfare är, strikt sett, Science Fiction-spel, då de utspelar sig i en nära framtid; så nära att vi faktiskt passerat det första spelet i serien. Det utkom 2007 och utspelas 2011. tredje delen utspelar sig 2016. Handlingen är som den brukar vara i sådana spel. Rysslands sammanbrott, problem i mellanöstern och så vidare. Även om historien inte är direkt dålig, så är det inte i huvudsakligen handlingen som lockar.

Call of Duty-spelen är av modellen förstapersonsskjutare, FPS, med allt vad det innebär. Call of Duty har dels olika kampanjer, som kan spelas igenom ensam, dels ett multiplayer-läge. Det senaste spelet i serien, Modern Warfare 3, kom 2011 och sålde snabbt enorma mängder; det är det hitintills största spelsläppet någonsin. Spelet fick också överlag goda recensioner. Spelet handlar om tredje världskriget, Rysslands fortsatta försök att invadera USA, och liknande, med operationer i olika länder. Spelet fortsätter i liknande stil som föregångarna, och är kanske inte nyskapande, utan utvecklar en redan fungerande formel. En formel som visat sig vara en av de mest framgångsrika i modern spelhistoria.

Redaktionen

Omröstning: Vilket är det bästa sportspelet?
FIFA
NHL
NBA
Tiger Woods PGA
Madden
Något annat

Nyhetsbrev

Få spelfreaks nyhetsbrev som kommer varje vecka! Bevakning av spelvärlden, heta tips, nyheter om de allra hetaste spelen och mycket mer.

Mailadress